Berserk

2010.11.17. 12:14

 

 

 

Mindent álmot meg lehet valósítani, csak az akarat hiánya okozhat gondot"

A Berserk (1997) egy rendkívül pörgős dark-fantasy anime, amely a középkori Európában játszódik. A főhős ,névszerint Guts, egy zsoldos, aki mindig ahhoz a nemeshez csapódik, aki többet fizet. Egészen addig, amíg meg nem ismerkedik Griffith-el, a történik másik központi alakjával. Az ő célja nem más, mint egy saját királyság megalapítása bármilyen eszköz árán.

A történet ott kezdődik, amikor Guts már Griffith ellen harcol, hogy bosszút álljon elesett bajtársain, akiket a régi vezére elárult. Ezután következik a visszaemlékezés, amely bemutatja azt az utat, amit a karakterek bejártak a múltban.

A látványvilág nagyon szép, de ne reménykedjünk a mostani 3d-s hatásvadász időkben semmi extrára, csak azt kapjuk, ami bőven elég: szépen megrajzolt karakterek, részletes elemek, gondosan beállított hátterek. A csatajelenetek véresek, nyersek, szinte minden részben egymásnak ugrik egyik-másik fél.

A karakterek fejlődése kidolgozott, igazából az egész anime erre épül. Amíg az A pontból eljutunk a B pontig rengeteg konfliktushelyzet alakul ki, amit a szereplők különbözőképpen oldanak meg. A nézőt megával rántja a dinamika, például az, hogy egy kis bandából hogyan alakul ki egy királyság gerincét képző hadsereg, vagy a tolvajok miképpen válnak hadurakká.

Az anime 25 részes, tehát nem vészes hosszúságú, aminek előnye és hátránya is van. Az előnye, hogy nincsenek "töltelékrészek", a történeti szál folyamatosan halad, a hátránya viszont, hogy bizony ott van vége, ahol bőven folytatódhatna. Nyugtasson meg minket a tudat, hogy a manga viszi a storyt:)

Aki szereti az elgondolkoztató animéket, a pörgős akciót ,akkor bátran lessen bele, nem fogja megbánni;)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kalozpingvin.blog.hu/api/trackback/id/tr22454631

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása