The Walking Dead

2012.04.20. 21:56


the-walking-dead-season-22.jpg

Bezombulunk...

 A zombis filmek mindig is felkapottak voltak a filmiparban a 80-as évektől kezdve. Hiszen könnyed kikapcsolódást nyújt és még a történetet sem kell túlbonyolítani. Kezdetnek kell egy vírus, átok, elcseszett kísérlet, ami hirtelen elszabadul a világban. Második fázis természetesen, hogy szinte mindenki megkapja ebből a megfelelő dózist, hogy a későbbiek során vánszorgó agyhalott legyen belőle, körülbelül olyan állaggal ,mint a hétvégére "ottfelejtett"  húsos tészta az iskolai menzán, amit hét elején szolgálnak fel, mint húslevest jóasszony módra. A harmadik összetevő a főhős(ök). Ezek lehetnek tök átlagos hétköznapi kovácsbélák, vagy éppen ellenkezőleg: harcedzett figurák, akik szabadidejükben gránátokkal zsonglőrködnek, fejszével borotválkoznak, vagy éppen tankkal viszik le a szemetet.  A lényeg igazából ugyanaz: X helyről Y helyre akarnak eljutni, de pár ezer húsimádó vasárnapi gyalogos útjukat állja, így hát válogatott eszközökkel kell rendet teremteni a népség között. A szórakozás garantált ( ha nem cseszik el ordenáré baromsággal), a néző  pedig elégedetten mosolyog. Pont.

Wanted! Dead or dead!

The walking dead valahogy mégis más. Valami egyedi, amelynek alapja a képregény történetén alapszik. ( még nem olvastam, de többen megerősítettek, hogy attól el is tér). Adott egy csapat túlélő, akik a reményért küzdenek, akárcsak a többi hasonló filmben. Vannak fegyverek, töltelék szereplők, akik nem beszélnek túl sokat, így tudjuk, hogy 1-2 epizód múlva könnyes szemmel búcsút veszünk tőlük, mivel szerves részei lesznek az új táplálékláncnak a nem éppen Norbi-updaten élő zombifalva népének. Adott pár belső konfliktus is, ami tovább pörgeti a sorozat történetét.

TheWalkingDead5.jpg

Jó, jó.. de ez akkor most mitől más, mint a többi? 

Legegyszerűbb válasz erre az lehetne: azért, mert valóságszagú. Nincsenek szuper képességek, csak átlagemberek, akiknek előtörténete van, amik erősen befolyásolják a cselekményt. A főhős (Rick)  szinte a halálból tért vissza, hogy aztán családját felkutatva keressék a kiutat a pokolból. Persze eközben történnek más dolgok is, amik az egészet úgy ahogy van megbonyolítják. Pontosabban a feleség (Lori) és a régi haver (Shane). Rajtuk kívül még rengeteg szereplő is jelen van, mindegyik más-más jellemmel( kellene) rendelkeznie, tehát a paletta széles és adott a mókázás lehetősége, a zombi-mentes vidék elérése, vagy éppen az ellenszer felkutatása. Ha mindkét évadot végignézzük, akik bizony érni fognak meglepetések. A helyszínek az első évadban a városok felé orientálódik, a második pedig a vidék felé kacsingat. Kinek mi jön be jobban, ugyebár. Van benne lelkizés, néhol öröm- és golyózápor, love, gyűlölet, szeretet és agyrém is.

300_walking_dead_lc_120110(1).jpg

Tehát akkor ez most  tényleg jó?

80%-ig határozottan igen! Aki szereti ezt a témát, akkor nem fog csalódni kéremszépen. Kellőképpen gusztustalan jelenetek tömkelege, lehangoló világvége-hangulat, ártatatlan áldozatok: itt meg van minden, ami kell.

A maradék 20%?? Mi a pék fara?

 Őszintén mondom: van 1-2 olyan szereplő, akit felfalhatna pár goodguyzombie.. Ennyire idegesítő, retardált, alávaló marhákat még nem láttam egy sorozatban sem, vagyis inkább úgy mondom : nem láttam őket ennyi ideig élni! Vannak olyan párbeszédek, jelenetek, amiktől az ember levenné a falról a kis pudli sétáltató láncát, odamenne az adott karakterhez és addig püfölné, amíg darázstészta nem lenne belőle. Emberek! Aki könnyen felhúzza magát, vagy csak magas alapjáraton a vérnyomása és gyűlöli egyes szereplők alaptalan cselekvéseit: tegyen magának egy szívességet, és kerülje el a sorozatot. Vagy az adott jeleneteknél álljon meg, ha úgy érzi, hogy nem bírja tovább és csak akkor folytassa, ha a már a sorozat annyira előrehaladt, hogy azok is kutyatápként végezték, akiket nem szeretünk. Legalább biztos tudattal tűrjük meg őket addig is.

 

Összefoglalva: 

Történet (eddig): 10/9

Szereplők: 10/7 (épp az említett retardáltak miatt)

Vér, erőszak, durvaság: 10/10 (szinte orron át érezni az egészet)

 

Bátran ajánlom tehát.

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kalozpingvin.blog.hu/api/trackback/id/tr804463815

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása